Annak ellenére, hogy Debrecen diák- és ifjúsági város, itt szinte egyáltalán nincsenek hostelek, és azok, amelyek vannak, meglehetősen unalmasak, és hiányzik belőlük a lélek. Ezért egy olcsó turista számára a legjobb megoldás egy vendégházban vagy apartmanban megszállni.

Az autentikus és olcsó helyek közül az Art Magánszállást (Debrecen, Szepességi utca 3/3.) vagy a Lovastanya Tamást (Debrecen, Mókus u. 2-14.) tudom ajánlani. Ez utóbbi a központtól 5 kilométerre található, de gyönyörű területtel, istállóval és kosnyájjal rendelkezik. A kétágyas szállás 30-33 euróba kerül.

Ha belvárosi szállodát vagy reptéri transzfert keres, válassza a Play Pub Étterem és Panzió (Debrecen, Szent Anna utca 14.) szállodát. Ha a booking.com-on keresztül foglalsz, a szoba két főre 50 euróba kerül, de ha felveszed a kapcsolatot a tulajdonossal, legalább 10% kedvezményt kapsz, ráadásul érdekes történeteket mesél egy olyan férfi, aki 20 éve vezet szállodákat Európában, és hazatért nyaralni. És ha kell, hajnali 4-kor jön, hogy elkészítse a reggelit, és kivigye a repülőtérre, és az autóra is ingyenesen vigyáz.

Az igényes turisták, akiknek az aquaparkhoz közel kell lenniük, válasszák az Aquaticum Debrecen Thermal és Wellness Hotelt (Nagyerdei park 1, Debrecen) vagy a Hotel Divinust (Nagyerdei körút 1, Debrecen). Ezek két főre 120-140 euróba kerülnek éjszakánként, de minden nagyon jó, és megfelel a 4 és 5 csillagos szintjének.

A Golden Bull Hotel bonyolult homlokzatát nem lehet összetéveszteni semmivel. Hajós Alfréd, az első magyar olimpiai úszóbajnok építtette 1915-ben. Az Arany Bika Debrecen legrégebbi szállodája, és még mindig fogadja a vendégeket, de ma már inkább építészeti műemlék. Személy szerint nem ajánlom, hogy ott szálljunk meg, mert kicsit „fáradt”.