A Nagyerdei Park területén a legérdekesebbek természetesen a termálmedencék és a gyógyfürdők. Debrecen ezen látnivalóit értékelik leginkább a turisták. A szanatóriumkomplexum teljes területe 10 ezer négyzetméter.

A debreceni ásványvíz sok kalciumot, magnéziumot, jódot tartalmaz. Az üdülőhely krónikus ízületi betegségeket, hátproblémákat, neuralgiát, légúti betegségeket, gyulladásokat kezel. Itt gyógyulnak ki sérülésekből és műtétekből. A rendelkezésre álló terápiás eljárások száma összesen 40. Az egyéni programokat kiválasztó orvosok folyamatosan dolgoznak.

Debrecenben van még egy fürdő, amely szinte ismeretlen a turisták körében. Kerekestelepi Termálfürdőnek hívják (cím: Szávay Gyula u. 22.), a belépő egész napra hétköznap 1 100 Ft, hétvégén 1 500 Ft. A honlap címét itt hagyom: kerekestelepifurdo.hu. Minden magyarul van, de a képeket meg lehet nézni. Remek lehetőség egy forró nyári napra. A fürdő vize is termálvíz.

Az Aquaticum termálmedencéi

Az Aquaticum 6 medencével rendelkezik, köztük egy nagy szabadtéri medencével. A víz hőmérséklete 36-38 fokos. Télen nagyszerű, de nyáron kicsit forró. Van víz alatti masszázs és vízsugárzuhany.

A másik öt medence egy nagy csarnokban van összegyűjtve. Mindegyiknek a mélysége 1,2 méter. A hőmérséklet 28 és 38 Celsius-fok között van. A medencék közül kettő különböző funkciókkal rendelkezik, mint például kaszkádzuhanyok vagy jakuzzi hatás. A csarnok közepét egy kontrasztos, két részre osztott medence foglalja el. Az elsőben a víz hőmérséklete 40 fokos, a másodikban 20 fokos.

  • Nyitva tartás: 07:00-tól 21:00-ig (a medencék 20:30-kor zárnak).
  • Belépődíj: felnőtteknek 2.050 forint, nyugdíjasoknak és 6-18 éves gyerekeknek 1.650 forint.

Figyelem! A 6 év alatti gyermekek nem használhatják a termálkomplexumot. A víz túl aktív, ezért kisgyermekekkel ne tervezzen ide látogatást. Továbbá 14 év alatti gyerekeknek nem ajánlott a termálkomplexum látogatása, de a döntést a szülők hozzák meg.

A felnőtteknek pedig nem ajánlott sok időt tölteni a vízben. Háromszor 20 perc 20 perc pihenőszünettel az optimális kombináció.

Aquaticum Aquapark

Az Aquaticum Aquapark egy nagy, üvegtetővel fedett kupolás pavilon alatt rejtőzik. Területén 12 különböző csúszda és sok más tevékenység található. Rögtön elárulom, a tiniket és a felnőtteket három, maximum négy csúszda fogja érdekelni, a többi elég gyerekes. Mindazonáltal az aquapark nem rossz. Ha az a cél, hogy egy forró napot hűvösben töltsön el, szívesen látjuk.

Az aquaparkhoz tartozik egy szaunaközpont is (nem összetévesztendő a Szaunavilággal).

  • Hétfőtől csütörtökig: 11:00-20:00 (aquapark), 16:00-20:00 (szaunaközpont).
  • Péntektől vasárnapig és ünnepnapokon: 10:00-21:00 (aquapark), 11:00-21:00 (szaunaközpont).

Belépődíj

  • 2 óra: 2.450 Ft felnőtteknek, 1.900 Ft gyermekeknek és nyugdíjasoknak.
  • Egész napos: 3.100, illetve 2.550 forint.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy az aquapark látogatására nincs korhatár-besorolás. Tehát bármilyen korú gyerekkel odamehetsz.

Szaunavilág

A debreceni Aquaticum szaunavilága 200 négyzetméteren különböző gőzkabinokból és gőzkamrákból áll. Két finn szaunából (8 és 10 fő részére), két gőzkamrából (6 és 10 fő részére), egy infrakabinból, egy hideg medencéből és egy bárból. Több pihenősarok is található napozóágyakkal, köztük egy kültéri.

Nyitvatartási idő: A vendégek a következő időpontokban érhetik el a strandot:

  • Hétfőtől csütörtökig: 16:00-tól 20:00-ig.
  • Péntek – vasárnap: 11:00-tól 21:00-ig.

Nem vagyok 100%-ig biztos benne, de szerintem nem lehet csak a szaunaközpontot meglátogatni, mivel úgyis a termálkomplexum területén leszel, és nem lehet biztosítani, hogy ne használd a termálmedencéket.

Ha egész napra szeretnél menni és mindhárom területet (termálmedencék, szaunaközpont és aquapark) meglátogatni, akkor ez a kombijegy felnőtteknek 5100 forintba, gyerekeknek/nyugdíjasoknak 3700 forintba kerül.

Az egész napos jegy a termálmedencék és az aquapark látogatásával (a szaunaközpont nélkül) 4.100 Ft-ba, illetve 3.700 Ft-ba kerül.