Pihenjen egy napot a Nádjerdei Termálparkban. Ez nem csak egy gyógyászati komplexum, hanem egy egész sor tevékenységet kínál minden ízlésnek és korosztálynak. Itt elvonulhat a természetbe a festői zöld parkokban, és szaunákban és termálfürdőkben pihenhet. Emellett szórakozhat a vidámparkban, csónakázhat és kapcsolatba léphet az állatokkal a helyi állatkertben. Emellett a vendégeknek különféle wellness-kezelésekkel várják a vendégeket. Például só- és szén-dioxidos fürdők, iszapterápia, víz alatti vízsugármasszázs, sport- és általános masszázs, valamint gyógytorna.

Szánjon időt a helyi építészet felfedezésére. A legnagyszerűbb és legszebb építmények közé tartozik a régi Arany Bika Szálló, a klasszicista református székesegyház (a legnagyobb Magyarországon), a Vörös Templom és a Debreceni Egyetem.

Tegyen egy sétát a köztemetőben. Bár ez a hely inkább egy gyönyörű városi park. Itt megpihenhet a nyüzsgésből, élvezheti a csendet és elgondolkodhat az örökkévalóságon. A lenyűgöző szobrok, a sűrű zöld növényzet, a hangulatos padok és a festői kilátás gyökeresen megváltoztatja a tipikus temetőről alkotott elképzelést. A hab a tortán a krematórium épülete, amely inkább egy mesebeli régi kastélyra hasonlít.

Keressen szuveníreket a városi piacon. Itt a helyben előállított termékek sokaságát árulják, a porcelán- és kristályáruktól kezdve a ruhákon, kiegészítőkön át a helyi borokig. A piac egész területén antikváriumi folyosók vannak, ahol egyedi vintage tárgyakat találhat.

Kóstolja meg a hagyományos perkelt vagy paprikás kását a helyi éttermek egyikében. Ezek az ételek nagyon emlékeztetnek a gulyásra. A húskülönlegességek mellett Debrecenben halaslevest, egy többféle halból készült magyar „hodálylevest” is kínálnak. Kipróbálhatja a sült kolbászokat, salátákat és finom desszerteket – süteményeket, palacsintákat és különböző töltelékkel készült süteményeket – is.

Látogasson el a Déri Múzeumba. Kiállításai nagyon változatosak. Vannak régészeti leletek, különböző országokból származó tárgyak, a régió kitömött madarai és állatai, festmények és történelmi tárgyak. A múzeumot a magyar iparos testvérek, Fridyes és György Deri tiszteletére nevezték el, akik magángyűjteményüket a múzeumnak adományozták.